Visum aanvragen Australie - Visum eVisitor - Visum ETA Australie, voor toerisme of zaken

Australische douane en passagierskaart

Visum aanvragen Australie - Australische douane

We hebben de kenmerken geïllustreerd van eVisitor-Visum van Australië en ETA-visum voor Australië, die het meest worden gevraagd om voor toeristische doeleinden naar Australië te reizen. We zijn gespecialiseerd in het verzoek van beide, u kunt op onze site eVisitor en ETA eenvoudig aanvragen, u hoeft alleen maar een aanvraagformulier in te vullen en slechts een korte tijd op het antwoord te wachten, dit door onze jarenlange ervaring en ervaring in jaren van werk in de toeristische sector.

Laten we nu alles beschrijven dat draait om het Australische toeristenvisum (of business).

Als u een goedgekeurd Australisch toeristenvisum (of business) hebt, of dit nu een ETA-visum is of een eVisitor-visum, moet u weten dat deze Visums op zich geen garantie vormen voor een veilige toegang tot Australië. Er zijn nog andere zaken te overwegen, vertegenwoordigd door de douane- en passagierskaart.
Deze twee argumenten zijn nauw met elkaar verbonden. Laten we kijken waarom.
Het ecosysteem van het Australische continent is zeer broos en delicaat en daarom leggen de wetten zeer strikte beperkingen op aan wat kan worden geïntroduceerd op het grondgebied. Het heeft ook geen zin om erop te wijzen dat als in alle landen, waaronder Australië, de douane-wetgeving de invoer van drugs, steroïden, wapens en vuurwapens en het vervoer van beschermde dieren verbiedt. Er zijn veel andere dingen die niet in Australië kunnen worden geïntroduceerd, of die kunnen worden geïntroduceerd binnen de wettelijke limieten. De controles beginnen in het vliegtuig naar Australië en beginnen met het voltooien van.

De Passagierskaart

Het is een Engelstalige vragenlijst die door de bemanning tijdens de reis naar Australië wordt verspreid en die op elk gebied moet worden ingevuld.

De samenstelling van de "Passenger Card" is erg belangrijk, u wordt om de details van de reis gevraagd, u wordt gevraagd om alles wat u meeneemt naar Australië te verklaren, zowel in de handbagage als in de opgeborgen bagage

Net als het Australische visum, is de 'Passenger Card' in alle opzichten een wettelijk en officieel document.

We stellen een afbeelding voor die vertaald is in het Dutch van de kaart waarin de vragen zijn opgenomen en die moeten worden beantwoord door de vakjes aan te duiden met een X op de JA of op de NEE.

Visum aanvragen Australie passagierskaart voorkant

Bekijk de volledige versie Passagierskaart

 

Als u goederen met u meeneemt naar Australië artikelen die u verklaart hebt, maar gevaarlijk geacht voor het ecosysteem, door de ambtenaren, zal u voor een aantal keuzes worden geplaatst:

 • U kunt beslissen om de goederen te vernietigen, een optie die geen kosten met zich meebrengt
 • U kunt besluiten om de goederen te laten behandelen om ze veilig te maken, een procedure die extra kosten met zich meebrengt
 • U kunt de goederen op de luchthaven laten staan tot uw vertrek. In dit geval betaalt u een vergoeding.

Vermeld altijd wat u bij u draagt in uw handbagage of koffer. Als u geen van de goederen op de kaart van de passagier hebben verklaard, en ze vinden ze bij een controle, kunt u worden onderworpen aan de betaling van een boete van $ 340 Australische dollars of zelfs worden opgezegd als het gevaarlijke voorwerpen of verboden stoffen van zeer zorgwekkend is (bijvoorbeeld drugs, wapens, enz.). Zodra u in Australië bent geland, wordt u door de controles geleid die worden beheerd door de agenten van AustralianBorder Force. Aan de dienstdoende agent moet u uw reisdocumenten opgeven (waarmee de agent het visum voor Australië controleert) en de ingevulde passagierskaart afleveren. Na deze controle gaat u naar de bagage-terugvordering en afhankelijk van de antwoorden op de passagierskaart, kunt u worden gestopt voor controle van de bagage, ter beoordeling van de agent. Als dit gebeurt, zal de agent u vragen stellen met betrekking tot de reden van de reis of iets dat u op de passagierskaart hebt vermeld. Anders kunt u de luchthaven verlaten zonder andere controles.

Reizigers en belastingvrij (duty free)

Zoals eerder vermeld, zijn er goederen die niet in Australië mogen worden geïntroduceerd, terwijl andere gekoppeld zijn aan bepaalde hoeveelheden.

Vrijstellingen voor passagiers

Internationale reizigers met reguliere Visum naar Australië die op het grondgebied aankomen, inclusief bemanningsleden, hebben recht op een reeks vrijstellingen van goederen die zij in Australië importeren. Passagiers kunnen goederen zoals alcohol en tabak vervoeren zonder belasting te betalen, maar in beperkte hoeveelheden.

Laten we nu eens kijken wat deze artikelen zijn:

 • persoonlijke kleding en schoeisel (met uitzondering van pelskleding)
 • artikelen voor persoonlijke hygiëne en verzorging (exclusief parfumconcentraten)
 • Goederen die door bezoekers naar Australië zijn gebracht en na het bezoek buiten Australië zijn gemeld
 • Een maximale hoeveelheid alcoholische dranken gelijk aan 2,25l voor elke volwassen passagier
 • Een maximale hoeveelheid tabak in elke vorm gelijk aan 25 gram (sigaretten, bladeren, enz.), Wat overeenkomt met ongeveer 25 sigaretten waaraan een open pakket kan worden toegevoegd voor elke volwassen passagier
 • Andere goederen tot een totale aankoopprijs van niet meer dan 900 Australische dollars per volwassene en 450 Australische dollars per kind (alcohol en tabaksproducten zijn uitgesloten van deze vrijstelling van 900 Australische dollars),in feite, indien we willen overwegen over het bedrag van de objecten die iemand bij zich dragen, zoals een mobiele telefoon, een notebook, een camera, enzovoort, worden de cijfers zeker overschreden. Dit brengt ons ertoe te denken dat ze verwijzen naar cijfers voor aankopen gedaan in belastingvrije havens of buitenlandse luchthavens.

 Als u de belastingvrije limieten overschrijdt die door de Australische autoriteiten zijn opgelegd, worden belastingen op alle goederen van die aard (alcohol of tabak) en niet alleen op de artikelen die de limiet overschrijden, toegepast. Als u iets heeft dat deze belastingvrije limieten overschrijdt, moet u deze artikelen aangeven en een bewijs van aankoop overleggen aan een vertegenwoordiger van AustralianBorder Force om de te betalen belasting te berekenen. Het niet bekendmaken van beperkte artikelen die de limieten overschrijden, kan leiden tot administratieve sancties. Gezinsunits die op dezelfde vlucht aankomen, kunnen hun vrijstellingen groeperen. 

Bijvoorbeeld: een gezin van drie leden (2 volwassenen en 1 kind) kan brengen:

 • 4,5 liter alcoholische dranken
 • 50 sigaretten plus twee open pakketten
 • Goederen van een waarde van Australiërs $ 2.250 (inbegrepen van geschenken, souvenirs, foto- en videocamera's, elektronische apparatuur, lederwaren, horloges en sportartikelen: dat wil zeggen 2 machtiging voor volwassenen ($ 900) + 1 machtiging voor minderjarigen (450 $).

Voor een gedetailleerde lijst van de goederen die u moet aangeven via de Passenger Card of de douanebeambte, kunt u het artikel lezen dat op onze blog is gepubliceerd: "Australische douane - lijst van te rapporteren goederen"

Hoeveel geld kun je met je meedragen

Er is geen limiet aan de valuta die u kunt meenemen naar Australië, maar bedragen meer dan $ 10.000 aan Australische dollars moet u aangeven.

Geneesmiddelen: die u mee kunt nemen

Ook in dit opzicht zijn er medicijnen die moeten worden gerespecteerd om het land binnen te komen. Voor sommige categorieën van geneesmiddelen (bijvoorbeeld degenen die steroïden bevatten) of medische apparatuur, moet u een vergunning hebben die is afgegeven door de autoriteiten (TherapeuticGoods Administration Agency) voordat u ze in Australië kunt invoeren. Dan zijn er categorieën die behoren tot de "Traveler's exempion", dwz geneesmiddelen die zonder problemen kunnen worden meegenomen.

Geneesmiddelen waarvoor geen voorschrift nodig is, zoals paracetamol, geneesmiddelen tegen koorts en aspirine, zijn toegestaan en moeten niet worden aangegeven.

Geneesmiddelen die een recept nodig hebben, kunnen ook in Australië worden geïntroduceerd, op voorwaarde dat het medicijn wordt vervoerd in de handbagage met de originele verpakking en met het medische voorschrift dat de pathologie aangeeft waarvoor het medicijn is vereist. Het voorschrift van het medicijn, mogelijk vertaald in het Engels.

De hoeveelheid van deze geneesmiddelen op voorschrift moeten een maximale behandelingstijd van drie maanden dekken, dwz gelijk aan de maximale duur van het opeenvolgende verblijf voorzien door toeristenvisa Australië.

Sommige van de als verboden beschouwde geneesmiddelen, zoals antibiotica, pijnstillers of kalmerende middelen, kunnen worden ingevoerd, aangezien ze vallen onder de vrijstelling van de reiziger of "uitzondering van de passagier", het is belangrijk om het doktersvoorschrift bij u te hebben. 

Ziektekostenverzekering

De Australische autoriteiten moedigen alle bezoekers, die een regulier Australisch visum hebben verkregen, hetzij een ETA-visum, hetzij een eVisitor-visum, aan om een adequate ziektekostenverzekering te krijgen om te voldoen aan hun gezondheidsbehoeften tijdens hun verblijf in Australië. Een ziektekostenverzekering kan worden afgesloten in uw eigen land of rechtstreeks in Australië, maar als u houder bent van een Australische studentenvisum, moet u een ziektekostenverzekering aanvragen bij een Australische aanbieder. Als u deel uitmaakt van een risicocategorie of als u ouder bent dan 75, raden wij u aan telkens wanneer u naar Australië reist een ziektekostenverzekering af te sluiten. Als u advies nodig hebt in een openbaar ziekenhuis, bent u niet gedekt door het Australische nationale gezondheidszorgstelsel (Medicare), tenzij uw land van herkomst een wederzijdse zorgovereenkomst heeft en aan bepaalde vereisten voldoet.

Holland is een dergelijke overeenkomst aangegaan met de Australische overheid.

Een Nederlandse burger met een reguliere Visum eVisitor kan zich aanmelden voor Medicare (Australische gezondheidszorg), een paspoort verstrekken dat wordt vergezeld door de Nederlandse Gezondheidskaart of de Europese ziekteverzekeringskaart met de initialen NL. Italiaanse reizigers die zijn toegelaten tot Medicare hebben toegang tot ziekenhuisbehandeling, medische behandeling in openbare voorzieningen en voorgeschreven medicijnen. De dekkingsperiode begint op de dag dat u 6 maanden in Australië bent aangekomen of totdat u het elektronische VISUM voor Australië hebt.

Niet alle houders van Visum voor Australië uit Europese landen hebben recht op Medicare, dit hangt ervan af of uw land in dit opzicht overeenkomsten heeft. Veel medische voorzieningen, zoals de ambulance, de meeste tandheelkundige werkzaamheden, een aantal niet-gesubsidieerde medicijnen, het privé-ziekenhuis worden mogelijk niet gedekt door Medicare, u kunt de website van het Department of Human Services raadplegen. Als u in het bezit bent van een geldig visum voor Australië, kunt u ervoor kiezen een vollediger verzekeringsdekking aan te schaffen, omdat de dekking van de mutualiteit voor bepaalde bezoekers van beperkte duur is voor sommige bezoekers en het recht wordt beperkt door de toestemming van elk land. Ongeacht uw land van staatsburgerschap, is het altijd raadzaam om een verzekeringspolis aan te schaffen, die u dekt voor diefstal, verlies, ongevallen en andere problemen van deze aard. We raden u aan om dit te voorzien als u denkt aan sporten met een hoog risico.

Vaccinaties

Voor toegang tot het Australische grondgebied zijn geen vaccinaties vereist, tenzij u uit landen komt waar u minstens 6 dagen voor uw aankomst in Australië risico loopt.

Waarschuwing: als u afkomstig bent uit landen als Afghanistan, Kameroen, Equatoriaal-Guinea, Ethiopië, Irak, Nigeria of Pakistan of als u 28 of meer dagen in deze landen hebt doorgebracht, raden we u aan om een poliovaccinatie te ondergaan voordat u naar Australië vertrekt.

 

 

Visum aanvragen Australie

Wij gebruiken cookies om onze website en uw ervaring te verbeteren bij het gebruik ervan. Raadpleeg ons Cookiebeleid voor meer informatie over de cookies die we gebruiken en hoe u deze kunt verwijderen.